Dag 6 | Zaterdag 27 juni

Innerlijke dialoog is het thema van de zaterdag. In het boek staan meerdere voorbeelden van een gesprek die je met jezelf aan gaat. Het gaat namelijk over de manier waarop je tegen jezelf praat, of te wel, hoe je je gedachten vormt.

Velen ergeren zich aan hun collega’s, hun chef, hun geliefde, hun schoonmoeder of andere weggebruikers. Waarom doen ze zo? Hoe kunnen ze dat zeggen of denken? Waar bemoeien ze zich mee? Waarom doet hij zo als hij weet dat het mij tegen staat? Hoe vaak stel je jezelf de vragen: Wat kan ik doen om daar beter mee om te gaan? Wat kan ik doen om de situatie te verbeteren? Waaraan ligt het? Kan ik iets doen waardoor het mij niet langer zou tegen staan.

Jij bent namelijk de enige die er iets aan kan doen. Je kunt er iets van zeggen (want hoe vaak denk je iets, maar zeg je er niets van. Hoe kun je dan verwachten dat iemand stopt met datgene dat jij vervelend vind als ze het niet weten dat je het vervelend vindt) of je eigen mind set veranderen. Dan heb je er zelf minder last van.

IMG_9919

In het weekend is om 5.00 opstaan wel iets lastiger kan ik je vertellen. Ik had geen reden om uit bed te gaan, behalve dan dat ik het moet van Erik 😉 Na het mediteren trek ik mijn hardloop schoenen weer aan en besluit mijn schema aan te houden die ik eerder deze week maakte. (ma 10 min, di 12, wo 14, do 16, vr 18, za 20, zo 22) Ook al ben ik donderdag en vrijdag niet gaan hardlopen en kom zelfs na 21 minuten weer thuis. Wat een goed gevoel geeft dat zeg. Morgen ga ik een nog groter rondje!

Ik doe nog wat oefeningen thuis zodat ik in totaal een uur heb gesport. Daarna rond ik nog wat to-do’s af maar lees ook de opdrachten van vandaag nog even door. Ik mag uitsluitend positief over mezelf denken en moet een lijst opstellen waar ik goed in ben. Juist omdat ik positief moet zijn, heb ik de lijst stiekem al voor de helweek gemaakt. Want ik vind het altijd zo lastig om positieve dingen op te schrijven. Ik heb toch een heel vel volgeschreven.

Omdat ik zo ontzettend moe ben, besluit ik nog even een dutje te doen. Ik was vergeten een wekker te zetten en wordt na 1,5 uur pas weer wakker. OEPS. Het was nodig blijkbaar 😉 Weer streep ik wat zaken van de lijst af, om om 14.00 te vertrekken richting een BBQ in het park, die al weken staat gepland. Ik heb besloten dat ik daarom maar kies om van de tijd te genieten en pas naar huis te gaan als het tijd is om te gaan slapen. Ik wilde namelijk meer sociale dingen doen, nieuwe mensen ontmoeten en me niet altijd zo strak aan mijn planning houden (en daarmee ook altijd de tijd in de gaten willen houden). Ik heb een hele gezellige middag gehad. We hebben de hele middag kubb gespeeld en ik ben pas om half 10 naar huis gegaan.

Morgen voor de laatste keer om 5.00 op.

IMG_9925