Dag 5 | Vrijdag 26 juni

Ik ben van de extremen. Ik kan heel hard werken maar ook naar mijn lichaam luisteren, op de stopknop drukken en pauze nemen. Efficiƫnt rusten is de opdracht vandaag. Wat houdt dat precies in dan? Volgens de schrijver van de helweek zijn er truucs voor zoals mediteren of powernaps nemen. Maar in mijn ogen heeft het nog meer te maken met weten wanneer je rust moet nemen. En het zelfs meenemen in je planning. Naar de film in de bioscoop, een ochtend kranten en tijdschriften lezen met een grote kop thee. Of heerlijk lang in bad zijn denk ik wel mijn favorieten. Echt even tijd nemen voor jezelf.

Vandaag starte ik mijn dag om 7.30. Omdat ik pas sinds 2 maanden sport heb ik besloten vandaag geen krachttraining te doen en ook niet te gaan hard lopen. Even een dag mijn spieren laten rusten. Ik ga wel wandelend naar mijn werk.

Ik stap op de fiets om naar creative mornings te gaan. Een van de dingen die ik meer wil doen; sociale dingen ondernemen en nieuwe mensen ontmoeten. Check! Gezellig was het zeker! Met 3 mensen zitten kletsen en een zeer interessante presentatie gezien over het project in Limbo Embassy van Manon van Hoeckel.


Ik sta zelfs op de foto!

Daarna fietste ik naar huis en bedacht spontaan om naar de kapper te gaan. Iets wat ik stiekem van mijn to-do lijst had afgehaald voor de helweek begon. Volgens de kapster moest er nogal wat vanaf. Dus nu heb ik nog maar de helft van mijn haar. Ach het groeit wel weer aan, en het is ook wel lekker fris in de zomer!

Thuis start ik aan 3 to-do’s tegelijk. En rond er dus vervolgens geen een af. Voelt toch minder goed ofzo. Morgen gaan we gewoon de lijst weer 1 voor 1 af!

Wel wandel ik naar mijn werk voor de jaarlijkse BBQ. Toch weer 7 kilometer gewandeld vandaag. Ik deed er lekker lang over, nam de tijd. Dat vind ik ook efficiƫnt rusten.

Stiekem at ik een bolletje ijs. (Wel veganistisch, dat dan weer wel!) Het zonnetje scheen zo heerlijk. ik vond dat ik dat wel had verdiend na alles wat ik wel heb afgeslagen deze week.

image

Tijd om te gaan slapen! Morgen om 5.00 weer op! Ja… Ook in het weekend. Weltrusten!