Dag 2 | Dinsdag 23 juni

De dinsdag staat in het teken van modus en focus. Voordat ik de helweek begon heb ik verschillende modi opgeschreven waarin ik merk dat ik me bevind waar ik niet in wil zitten en hoe ik dit kan verbeteren naar de juiste modus per situatie. Hier probeer ik de hele week op te letten maar vandaag nog wat extra. Zoals; 1. luisteren als iemand anders aan het woord is en niet er doorheen praten, het verhaal mijn kant op trekken of ineens over iets anders beginnen. 2. Mijn telefoon in mijn zak laten als er andere mensen bij zijn. Geen snelle mail check of wat dan ook. Nergens voor nodig. 3. Genieten van het eten in plaats van eten als brandstof of beloning zien. 4. Als ik aan het werk ben alleen met werk bezig zijn in mijn hoofd en thuis alleen met thuis. Elke gedachte parkeren voor later. 5. De lat niet altijd zo ver leggen dat je er eigenlijk net niet bij kunt.

IMG_9860

Focus is iets wat ik heel lastig vind, vooral als er veel afleiding is zoals op het werk. Ik dacht aan de meditatie les van deze morgen. Elke keer als er een gedachte voorbij komt stuur je hem weer weg en pak je de focus weer terug. Tijdens de medidatie focus je op je ademhaling, en overdag gewoon op je werk. Ik had een deadline en nog wat kleine taken die ik moest afronden en ik heb ze allemaal gedaan en was zelfs 20 minuten voor tijd klaar. WHOPPA

Tijdens de wandeling naar huis heb ik geprobeerd te letten op wat er om me heen gebeurd en te genieten van de wandeling in plaats van het drukke verkeer in Amsterdam, hoelang ik nog moest wandelen voordat ik thuis was en wat ik allemaal nog moest doen van mezelf. Ik zette een podcast op over de apple watch en luisterde aandachtig en zag allemaal dingen die me nog nooit waren opgevallen. Iets wat iedereen vaker zou moeten doen!

IMG_9864

Na het avond eten maakte ik weer een foto voor mijn instagram. Ik eet de hele week veganistisch wat best een uitdaging op zich is. En kijk nou wie mijn foto van gisteren heeft ‘geliked’!!

instagram

Ik heb het gevoel dat ik in de avonden minder tijd heb dan dat ik zou willen, omdat ik er steeds aan denk dat ik om 22.00 weer in bed moet liggen zodat ik er de volgende ochtend wel uit kan. Wat ik normaal doe, ongeveer om 12 uur naar bed en rond 7 opstaan werkt toch beter voor me, dan heb ik dat deadline gevoel niet. Morgen is de dag van timemanagement. Maar eens kijken hoe ik beter met mijn tijd om kan gaan. 🙂

Ik maakte vandaag trouwens deze heerlijke zoete aardappel uit de oven naar recept van de groene meisjes. (Merel, een van de 2 groene meisjes is deze week ook de helweek aan het doen kwam ik zondag achter. Wat een toeval!)

IMG_9868